services

Aperatifler

Çiğ köfte

3 su bardağı çiğköftelik bulgur yoksa ince bulgurla da yapabilirsiniz

  • 4 diş sarımsak
  • 1 orta boy domates
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Nar ekşisi
  • Sıvı yağ
  • İsot biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • Tuz

Büyük bir tepsiye önce bulgurumuzu koyuyoruz. Soğan, sarımsak, kabuğu soyulmuş domatesi robotta çekiyoruz ve tepsideki bulgurumuzun üzerine koyuyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. 2 yemek kaşığı salçamızı da ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Baharatlarımızı bir kasede birleştiriyoruz 2 yemek kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı yeni bahar, 1 tatlı kaşığı karabiber, ve tuz tuz miktarı size bağlı. Ben 1.5 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. Baharatlarımızı da harcımıza ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. 1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı nar ekşimizi ilave edip yoğurmaya devam edelim. 1 çay bardağı da soğuk su ilave edip yoğurmaya devam edelim. Macun gibi bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Tadına bakarak yoğurma işlemini sonlandırıp şekil vermeye başlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

services

Bakliyat Yemekleri

500 gr (yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar ) barbunya

2 küçük havuç

1 patates

1 tane soğan

1 diş sarımsak

1 çay bardağı sıvı yağ

1 küp şeker

1 tahta kaşığı domates salçası

tuz ( ben 2-3 tatlı kaşığı kullandım)

1 gün önceden, barbunyaları tuzlu soğuk suya koyup, ağzını kapakla kapatıyoruz. Ertesi gün barbunyalarımız şişmiş olacak. Suyunu süzüp yıkıyoruz ve tenceremize alıp, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dk sonra (bu süre barbunyanızın cinsine göre değişebilir) barbunyalarımız hafif yumuşamış olacak. Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz. Tencereye yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve havuçları alıp kavurmaya başlıyoruz. Sırasıyla ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, patates, salçayı da alıp kavurmaya devam ediyoruz. Sonra süzmüş olduğumuz barbunyaları ilave edip, şekeri atıyoruz. En son 1, 5 lt kadar su ve tuzunu ilave edip, yemek iyice suyunu çekip, barbunyalar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su ilavesiyle) yemeğimizi pişiriyoruz. Pişen yemeği tencerenin içinde, kapağını açmadan, oda ısısına gelene kadar muhafaza ediyoruz. Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz 🙂

Afiyet olsun.

services

Bebekler için

Sebze Çorba

  • 1 adet patates
  • 4 adet taze fasulye
  • 1 domates
  • 1 avuç bulgur
  • 1 su bardağı et suyu

Kemikli eti 1 saat kaynatıyoruz. Tencereye çok az zeytin yağı koyuyoruz Soğanları hafif soteliyoruz. Doğranmış domatesleri ekliyoruz onu da biraz soteliyoruz. Üzerine 1 bardak et suyunu ilave ediyoruz. Bulguru ve taze fasulyeyi ekliyoruz. 1 çay bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz

services

Çorba Tarifleri

Kırmızı Mercimek Çorbası

  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Biraz çekme karabiber

Tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyup kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıp ocaktan alın. Daha sonra blenderdan geçirip sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun.

services

Diyet Yemekleri

Patatesli Tavuk Baget

kişi sayısına göre orta boy patates (8-10 adet kadar)
1 tatlı kaşığı domates salçası
baharat karışımı (yeni bahar, kimyon, kekik, kara biber, kırmızı toz biber, pul biber)

Patatesler soyularak ikiye kesilir. Bagetler tencereye alınarak istenilen baharatlar üzerine serpilir. Ben yeni bahar, kimyon, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik kullandım) Biraz karıştırarak bagetler baharata bulanır. Üzeri patates ile örtülür. Bir kasede domates salçası yarım su bardağı kadar suda çözdürülerek tavukların üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Üzeri patates ile örtülü olduğu için tavuklar yumuşacık pişecektir. Hazırlanması çok pratik, kurtarıcı bir yemek, üstelik de yağ kullanmadan kendi suyu ile pişeceği için diyet yapanlar için de lezzetli bir öğün olabilir, şimdiden afiyet olsun:)

services

Dolma-Sarma Tarifleri

Sarma

İç malzemesi:
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet limon
yarım tavuk suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
yarım tavuk bulyon
karabiber
kimyon
pulbiber
tuz

Yaprakları haşlıyoruz çok haşlanırsa yırtılır dikkatli olun. İç harcı için soğanları küçük küçük doğruyoruz. Domatesi rendeliyoruz pirinci güzelce yıkayıp bütün malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıyoruz. Ben tavuk bulyon da atıyorum ayrı güzel bir tat veriyor tercihinize kalmış. Yaprakları güzelce sarıp tencereye diziyoruz. Tencerenin altına parçalanmış yaprakları koyarsanız daha iyi olur. Ocağa alıp altını kısıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın.

services

Et Yemekleri

Patlıcan Kebabı

Yarım kilo yağlı kıyma
İki adet domates
2 adet patates
Tuz, karabiber
Sıvı yağ ve margarin

Sosu için;
2 adet sivri biber
3 adet domates
1 diş sarımsak
Tereyağı

Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur. Daha sonra kalın dilimler şeklinde doğranır ve tuzlu suda 10 dakika bekletilir. Daha sonra bol suda yıkanır. Köftesi için yarım kilo kıymaya göz kararı tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur. Bir patlıcan bir köfte şeklinde tepsiye dizilir. İsteğe göre domates ve patatese de aynı şekil uygulanır. Daha sonra sıvı yağ ve margarin ilave edilir. 200 derecelik fırında pişirilir. Bir yandan da domatesler rendelenir, sivri biberler ilave edilir. Sarımsak ince ince doğranır, tereyağıyla birlikte ocağa alınıp sos haline getirilir. Yemek servis edilirken üstüne sos gezdirilir

services

Tatlı Tarifleri

Güllaç

2 litre süt
3 su bardağı şeker
300 gram fındık içi veya ceviz içi.
İsteğe göre gül suyu
İsteğe göre çilek nar
Sütü tencereye alalım. İçine şekeri koyup eritelim. Kaynayınca güllaçları borcama birer kat dizip sütle ıslatalım. Ortasına ceviz veya fındık koyalım. Tekrar güllaçla kapatalım. En üstüne kalan içten dökelim. Buzdolabında soğutup servis yapalım.

services

Sebze Yemekleri

Etli Patlıcan Sarma

250 gram et
3 diş sarımsak
1 adet biber
3 adet domates
Sıvı yağ
Salça
Tuz
Kırmızı biber
Kimyon
Karabiber

Sosu için;
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Salça
Sıvı yağ

İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur. Yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimlenir ve tuzlu suda bekletilir.

Etler küçük küçük doğranır tencereye koyulur, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Bu arada sarımsaklar, biberler, domatesler doğranır. Pişen etlerin üzerine sıvı yağ ve salça ilave dilip kavrulur. Ardından sarımsaklar ve biberler ilave edilip kavrulur. Domatesler de eklenip tuzu ve baharatları atılıp 15 – 20 dakika kadar pişirilir.

Patlıcanların suyu süzülüp yıkanır ve havlu peçete ile suyu alınır. Geniş bir el tavaya sıvı yağ ilave edilip kızgın yağda patlıcanlar arkalı önlü kızartılır. Hepsi bitene kadar aynı işlem uygulanır.

Kızaran patlıcanlardan 1 dilim patlıcan alınır ve 1 yemek kaşığı etli harçtan uç kısmına koyulur rulo şeklinde sarılır. Bütün patlıcanlar aynı şekilde sarılır ve fırın tepsisine dizilir.

Sosu için; 1 diş sarımsak doğranır, tavaya sıvı yağ eklenir sarımsaklar ve salça eklenip kavrulur. Ardından 2 adet domates küp küp doğranıp veya doğrayıcıdan geçirilip üzerine ilave edilir. 1 çay bardağı su ilave edilir, tuzu da eklenip pişirilir.
Pişen sos patlıcanların üzerine gezdirilir 175 derece de 45 dakika pişirilir

X